7 do’s en don’ts bij een filler behandeling.

Fillers zijn een populaire manier om het gezicht te verjongen, rimpels te verminderen of contouren te verbeteren. Blauwe plekken, eventuele zwelling en tintelingen zijn niet altijd te voorkomen na een filler behandeling. Toch zijn er wel een aantal dingen die je beter niet kan doen om zo de kans op bijwerkingen te beperken.

Wij snappen als geen ander dat jij graag goed voorbereid wilt zijn op je filler behandeling. Je wilt natuurlijk weten waar jij rekening mee moet houden na de behandeling en hoe je ervoor zorgt dat je het maximale resultaat niet in de weg staat. We krijgen vaak de vraag: “Wat mag er niet na lip fillers?”. Voor alle filler behandelingen geldt dezelfde nazorg. Welke filler behandeling je ook kiest, er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Wij hebben daarom een aantal do’s en don’ts voor je op een rij gezet:

Don’t: de behandelde huid aanraken.

Er wordt tijdens de behandeling gebruik gemaakt van een canule. Bij zowel het gebruik van een naald als canule is de kans op een infectie klein. Toch is het advies om je gezicht na de filler behandeling zo min mogelijk aan te raken, zo sluiten we de risico’s uit. Het aanraken van het gezicht kan namelijk een infectie veroorzaken of de fillers doen verplaatsen. Ook het gebruik van make-up wordt de eerste uren na de behandeling afgeraden. Heftige stimulatie of aanraking van de huid, zoals een bindweefselmassage, huidbehandeling of bij een tandartsbezoek wordt de eerste 2 weken na een filler behandeling afgeraden.

Don’t: je gezicht blootstellen aan hitte en stoom.

“Hoe lang niet in de zon na fillers?” Een vraag die we veel krijgen, met name in de zomermaanden. Wij adviseren je om de eerste twee weken na de behandeling zo veel mogelijk uit de zon te blijven. De zon zorgt (en dus ook de zonnebank) voor een snellere afbraak van de fillers wanneer deze net zijn geplaatst. Bovendien kan een eventuele blauwe plek onder invloed van de zon een pigmentvlek worden. Een goede beschermingsfactor (minimaal SPF>30) op een eventuele blauwe plek is daarom ook aan te raden. Onderga daarnaast ook geen stomende gezichtsbehandelingen en bezoek geen sauna gedurende twee weken na de behandeling. Stoom en warmte kunnen de bloedcirculatie in je gezicht verhogen, wat kan leiden tot zwelling en roodheid wanneer we de fillers net hebben geplaatst.

Do: hydrateren kun je leren.

In het geval van lip fillers is het belangrijk om je lippen tijdens de zwelling/genezing te blijven hydrateren. Het gebruik van een hydraterende lipbalsem kan het helpen om tekenen van droogheid te verminderen en de genezing van je lippen te bevorderen. Wist je dat hyaluronzuren vocht aantrekken waardoor de hydratatie van de lip uiteindelijk verbeterd? Een win-win situatie!

Don’t: koffie en alcohol nuttigen.

Drink even geen alcohol of koffie. Het is het beste om deze dranken te vermijden voor minimaal 24 uur voor en na een filler behandeling. Alcohol en koffie kunnen de bloedcirculatie verhogen en daarmee blauwe plekken, zwelling en roodheid veroorzaken.

Don’t: bloedverdunnende medicatie en supplementen slikken.

Indien het medisch verantwoord is kun je bloedverdunnende medicijnen zoals Ascal, Naproxen en Ibuprofen 24 uur voor een filler behandeling beter niet slikken. Ze hebben een stimulerend effect op blauwe plekken en andere verkleuringen, dat willen we voorkomen. Een supplement met veel vitamine E (meer dan 400 eenheden) werkt ook bloedverdunnend. Ons advies is om deze vanaf 24 uur voor de behandeling niet meer te slikken.

Do: wees voorzichtig met sporten.

Hoe lang niet sporten na fillers? Het is het beste om intense lichamelijke activiteiten, daaronder valt sporten, te vermijden voor minimaal 24 uur na de behandeling. Dit kan helpen om risico op infectie, zwelling en roodheid te verminderen en te minimaliseren.

Don’t: plat met je hoofd op je kussen liggen.

Om zogenoemde plaatselijke ophopingen van de filler (granuloomvorming) te voorkomen, kun je de eerste 6 uur na je filler behandeling beter niet met je gezicht plat op je kussen gaan liggen. Je hoeft natuurlijk niet rechtop te slapen. Zorg ervoor dat je gezicht genoeg (adem)ruimte krijgt en je bijvoorbeeld op je rug gaat liggen.

Is een filler behandeling iets voor jou?

Heb je andere vragen over de filler behandeling? Op onze behandelpagina vind je veel informatie over de verschillende behandelingen en mogelijkheden. Ook vind je hier antwoord op vragen als: wat zijn fillers, hoe lang blijven fillers zitten en wat kosten fillers.

Ieder gezicht is uniek en elke leefstijl is anders. Het kan daarom zijn dat we je tijdens of na de behandeling nog extra instructies geven, indien nodig en afhankelijk van jouw situatie. Een persoonlijk behandelplan is erg belangrijk om het beste resultaat te behalen. Bij ILA Kliniek werken wij enkel met het A-merk Juvéderm, een hyaluronzuur filler. Deze blijft, afhankelijk van de plek waar deze geplaatst wordt, 12 tot 24 maanden aanwezig.

Kun jij ook niet wachten om jouw wensen in vervulling te laten gaan? Extra volume te creëren of eindelijk afscheid te nemen van die rimpel waar jij je zo aan stoort? Wij helpen je graag bij het maken van de beste keuze voor jou. Maak gemakkelijk telefonisch óf via onze website een afspraak voor een vrijblijvend consult. Wil je alles te weten komen over de filler behandeling, kijk dan hier.  

Bron: Juvéderm (juvederm.nl)

Vorige
Vorige

Wat is de hersteltijd van een cosmetische behandeling?